Novice

EOC: Vse več držav si želi EP na evropskih igrah

20. junij 2015 Mednarodne zadeve Evropske igre bodo z naslednjimi izvedbami dobivale na veljavi.

Iz Evropskega olimpijskega komiteja so ob robu krstnih iger sporočili, da si vse več panožnih zvez želi, da bi svoje evropsko prvenstvo v letih 2019 in 2023 prenesli na evropske igre.Po skupnem sestanku v Bakuju so iz EOC sporočili, da številne zveze obljubljajo, da bodo že do naslednjih iger čez štiri leta temu dogodku prilagodili svoje tekmovalne koledarje. Na EOC pri tem niso izpostavili posameznih zvez, ki naj bi sledile judu in rokoborbi, ki sta svoji prvenstvi prenesli že v Baku.


V letošnjem letu se bo tekmovanje najboljših Evropejcev v številnih športih podvojilo, zato številni športniki tarnajo nad prenatrpanim koledarjem. "Naš cilj je, da bi kar se da veliko športov na naslednji dogodek preneslo tudi kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020," pa je še povedal prvi mož EOC Patrick Hickey.
Ta bo po igrah v Bakuju najprej moral najti naslednjega prireditelja iger. Prvotno naj bi jih gostila Nizozemska, a so Nizozemci igre 2019 zaradi pomanjkanja sredstev odpovedali.