Novice

Evansova si spet želi olimpijskih iger

25. september 2015 Mednarodne zadeve Štirikratna olimpijka prvakinja v plavanju Janet Evans se je pridružila kampanji Los Angelesa za organizacijo olimpijskih iger 2024.

Evansova bo podpredsednica odbora, ki pripravlja kandidaturo, poleg tega pa bo kot predsednica vodila tudi komisijo športnikov, ki bo oglaševala kandidaturo.


Evansova je v svoji karieri športnice osvojila tri zlate kolajne na igrah 1988 v Seulu, štiri leta kasneje je v Barceloni osvojila še eno zlato in srebrno kolajno. Ob tem je tudi sedemkrat popravila svetovni rekord, njene priljubljene discipline pa so bile na 400, 800 in 1500 metrov mešano in prosto.
"Kot prebivalka Kalifornije si nadvse želim, da se igre vrnejo v ZDA, sploh ker je od zadnjih iger minilo že 28 let. Počaščena sem, da sem članica odbora in naredila bom vse, da pripomorem kandidaturi Los Angelesa," je dejala Evansova, ki je kariero športnice končala po igrah v Atlanti 1996.


Za igre 2024 se bodo poleg Los Angelesa, ki je igre že gostil leta 1984, potegovali še Budimpešta, Hamburg, Rim in Pariz, prireditelj bo znan septembra 2017.