Novice

Evropska komisarka na obisku na OKS

01. april 2016 Mednarodne zadeve Olimpijski komite Slovenije je vključen v kar nekaj projektov, ki se sofinancirajo s pomočjo EU projektov.

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc, ki se je s sodelavci danes mudila na sedežu Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, se je seznanila z nekaterimi projekti, ki jih vodi krovna športna organizacija na Slovenskem.Tule so nekateri med njimi:

 

- Evropski teden športa 2016: OKS je bil imenovan  za nacionalnega koordinatorja. Projekt je namenjen promociji športa na bazični ravni in spodbujanju prebivalstva k ukvarjanju s športom. Sklepa o potrditvi vsebin in finančnih sredstev sicer še nismo prejeli, pričakujemo pa cca 69.000 EUR  za leto 2016 iz  programa Erasmus +.
- SPORT Go: je projekt, pri katerem sodelujemo kot partnerji in je sofinanciran iz programa ERASMUS +. Projekt vodi univerza Joaneum iz Gradca, namenjen pa je krepitvi sposobnosti vodenja manjših in polprofesionalni klubov.
- SIGGS: je projekt, pri katerem sodelujemo kot partnerji, vodi pa ga pisarna EOC iz Bruslja. Namenjen je uveljavljanju principov ''dobrega upravljanja" na področju športa.
- GEES: pomeni ''gold in elite and education in sport'', kjer OKS nastopa kot pridruženi partner. Projekt je namenjen razvoju dvojne športnikove kariere.

 

V prihodnje ima OKS v načrtu, da se prijavi na letošnji razpis Erasmus+ in sicer na področji:

- Razvoj dvojne športnikove kariere oziroma podpora pri izobraževanju športnikov.
- Razvoj programa na področju športa za vse.

 

Poleg tega pa je predvidena tudi prijava na program Obzorja/Horizon 2020, kjer je nekaj vsebin, s katerimi bomo poizkusili nadaljevati predvsem pri razvoju virtualnega muzeja.

Poleg teh programov, ki se izvajajo neposredno na EU ravni, se Olimpijski komite Slovenije namerava prijaviti tudi na naslednje razpise:
- ESS in ESRR, ki jih vodijo in razpisujejo naša ministrst5va
- INTERREG – čezmejni projekti (v letu 2016 nameravamo pripraviti projekt za program Slovenija – Avstrija in Slovenija – Hrvaška).