Novice

V Bakuju odštevajo ure do pričetka iger

08. junij 2015 Baku 2015 Vsako uro je bolj polna vas v katero prihajajo športnice in športniki iz vse Evrope. In vsako minuto je bolj jasno, da prihajajoče igre ne bodo nikakršna vaška zgodba.

Super moderna in luksuzno opremljena vas, v kateri že bivajo prvi športniki, je po mnenju številnih lepša, modernejša in mnogo bolj prijazna kot olimpijske vasi v Londonu in še prej, v Pekingu. Popolnoma nova stanovanja, ogromnih dimenzij in moderno opremljena bodo nudila res vse udobje in še več številnim športnikom.

 

Promet v 3- milijonskem  Bakuju je bolje urejen kot je bilo pričakovati. Poleg tega pa o organizatorji v večjem delu prestolnice "zarisali" t.i. olimpijski pas ceste, ki je v teh dneh še, bolj ali manj, prazen toda udi, ko se bodo igre začele, bo promet po omenjenem pasu potekal nemoteno in tekoče. Tudi športna prizorišča so v glavnem ne daleč vsaksebi, izjema je le Mengachevir, kraj, 250 km v notranjosti Azerbajdžana, kjer bodo nastopali kanuisti na mirnih vodah.

 

V reprezentanci Slovenije za  EI Baku 2015 je prišlo do nekaterih sprememb. Judoistka Lucija Polavder je odpovedala nastop zaradi poškodbe na zaključnih pripravah. Spremembe pa so tudi v kolesarki moški vrsti: za Slovenijo bodo nastopili  Jan Tratnik, Matej Mugerli, Luka Mezgec in Gregor Gazvoda.