Novice

Fotografije iz olimpijskih iger v šole olimpijcev

18. december 2013 O OKS-ZŠZ Fotografije slovenskih olimpijcev, se po razstavi v Parku Tivoli, selijo v šole olimpijcev.

V letošnjem letu je bila v Parku Tivoli predstavljena velika razstava fotografij slovenskih olimpijcev v obdobju od leta 1992 do 2012. Razstava je nastala pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije. Avtor fotografij in razstave je fotograf Aleš Fevžer, ki je sodeloval na vseh olimpijskih igrah od leta 1992 dalje na katerih so nastopili športniki iz Slovenije.


Projekt, ki ga je izdatno podprla Olimpijska solidarnost se z razstavo v Parku Tivoli ni končal. Izdana je bila tudi posebna knjiga. Velike fotografije, ki so se po zaprtju razstave ohranile in niso poškodovane, pa bomo skupaj s športniki podarili šolam, ki so jih obiskovali.

 

V torek, 17. decembra 2013, sta tako Osnovni šoli dr. Vita Kraigherja v Ljubljani prvo fotografijo podarila avtor Aleš Fevžer in naša nekdanja odlična športnica Brigita Bukovec, ki je na olimpijskih igrah leta 1996 v Atlanti osvojila srebrno kolajno.

 

Učenci šole so ob prisotnosti ravnatelja in pedagogov prevzeli fotografijo, ki bo po novem krasila vhod v športno dvorano. Šolam nameravamo podariti še nekaj fotografij, ki so se ohranile in tudi tako navdušiti mlade, da se vključijo v športne dejavnosti.

 

 

Podelitev fotografij Aleša Fevžerja