Novice

Fundacija za športnike iz socialno šibkih okolij

09. marec 2016 Ostale zadeve Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez je v letu 2015 ustanovil novo Fundacijo za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij, decembra lani pa je bil objavljen razpis.

Na razpis so se lahko prijavili mladi obetavni športniki starostnih kategorij 14-18 let in kategorija do 23 let. Merila za dodelitev točk so bila natančno opredeljena v Pravilniku o pogojih in merilih za dodelitev finančne podpore športnikom. Skladno s temi merili in pogoji, je vse prejete vloge pregledala in ovrednotila imenovana komisija ter za Upravo Fundacije za športnike pripravila predloge sklepov o izboru mladih športnikov in obsegu dodelitve finančne podpore - štipendije.

 

V teh dneh vlagatelji prejemajo sklepe in veseli dejstvo, da je Fundacija za šport z razpisanimi 50.000 EUR za obdobje 12 mesecev lahko pomagala  velikemu številu mladih perspektivnih športnikov, ki so uspešni tudi na področju izobraževanja, prihajajo pa iz socialno šibkih okolij.

Na tokratni razpis se je prijavilo 110 mladih športnikov. Uprava Fundacije za športnike je na predlog imenovane komisije potrdila finančno podporo 25 športnikom iz starostnega obdobja do 23 let in 50 športnikom iz starostnega obdobja 14-18 let.

 

Znesek finančne podpore športnikom, mesečne štipendije se giblje med 40 EUR in 90 EUR.
Skupaj je Fundacija za športnike na tem razpisu dodelila 49.500,00 EUR finančne pomoči mladim športnikom. Obveza športnikov je, da nadaljujejo z uspešnim delom tako na področju športa, kot tudi šolanja in izobraževanja.

 

2. dobrodelna prireditev, na kateri bomo zbirali denar za mlade športnike iz socialno šibkih okolij, bo 15. aprila 2016 ob 20 uri na Ljubljanske gradu.