Novice

Gregor Benčina novi predsednik Atletske zveze Slovenije

16. januar 2013 O OKS-ZŠZ Gregor Benčina, predsednik uprave in večinski lastnik Jelovice, je na volilni skupščini AZS-ja dobil vseh 31 možnih glasov klubov za predsednika.

"Tako visoka zaupnica je plod dobro pripravljenega programa in dela v minulih dneh, ko sem se pripravljal na to pomembno nalogo v slovenskem športu. Želim si, ta bi tako složno

nadaljevali v korist slovenske atletike tudi naprej," je sprva dejal novoizvoljeni predsednik.

 

Slovenska atletika je v zadnjih letih osvajala medalje na številnih velikih tekmovanjih, mnogi nosilci uspešne generacije pa so prestopili prag tridesetih let. "Vrhunska selekcija ima relativno visoko povprečno starost. Upam, da bodo atletinje in atleti ostali še v tem olimpijskem obdobju do iger leta 2016 v Riu da Janeiru, in da bomo z dobrim delom ekipe na AZS in v klubih pripeljali mlade, ki so že posegali po visokih mednarodnih rezultatih v svojih kategorijah, tudi med člane ter s tem zagotovili nadaljevanje uspehov. Zato sem v volilnem programu izpostavil, da si v svoji ožji ekipi želim izkušene starejše strokovnjake, kot tudi mlade, ki vstopajo v atletiko in so se že izkazali na kakšnem drugem področju. Zmes mladih in izkušenih je lahko porok za dobro delo tudi v prihodnje," je dodal Benčina.