Novice

Helios podaril barve Planinski zvezi Slovenije

12. marec 2013 Šport za vse Planinska zveza Slovenije bo s Heliosovimi barvami v vrednosti 7.000 EUR obnovila markacije na trasi Slovenske planinske poti.

Helios in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez za športne zveze in njihove člane po Sloveniji vsako leto zagotovita barve in zaščitne premaze, ki jih te potrebujejo pri obnovi športnih objektov, namenjenih tako profesionalnim kot rekreativnim športnim dejavnostim.

 

V štirinajstletnem sodelovanju je bilo tako za obnovo športnih objektov namenjenih že preko 17.000 litrov barv in premazov. Prebarvali in zaščitili smo že 70 objektov po celi Sloveniji. Letos bo dokončana tudi obnova Športnega doma na Ravnah na Koroškem, kjer so barve v vrednosti 4.500 evrov prejeli že v lanskem letu. 


Ker se je dosedanje sodelovanje s Planinsko zvezo Slovenije izkazalo za zelo uspešno že v letu 2002, v okviru akcije Markirajmo Slovenijo, v preteklih letih pa tudi pri obnovi več planinskih objektov, bosta partnerja, Helios in OKS, tudi letos sredstva za obnovo športnih objektov v obliki bonitet za članice namenila Planinski zvezi Slovenije.

 

Ta bo tako s Heliosovimi barvami v vrednosti 7.000 evrov neto obnovila markacije na trasi Slovenske planinske poti, najstarejše vezne poti v Sloveniji in na svetu. Veseli smo, da smo bili izbrani, Planinska zveza Slovenije dela po načelu prostovoljstva, zato so takšne pogodbe še toliko bolj pomembne za naše delovanje," je po podpisu pogodbe povedal predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik.