Novice

IO OKS določil reprezentanco za evropske igre v Bakuju

21. april 2015 Baku 2015 Na seji izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije v Ivančni Gorici so določili slovensko reprezentanco za evropske igre v Bakuju.

Potrdili so tudi finančni načrt in program dela v letošnjem letu, na slednje pa bo dokončni odgovor dala redna letna skupščina, ki bo 26. maja v Ljubljani.

 

V letošnjem letu, ko ni olimpijskih iger, bo osrednje tekmovanje za OKS-ZŠZ v Bakuju, kjer bodo med 12. in 28. junijem potekale prve evropske igre. V glavno mesto Azerbajdžana bo skupaj s spremljevalnim osebjem odpotovala 136 članska slovenska reprezentanca, v kateri bo 43 športnikov in 38 športnic iz 17 športnih panog.

 

Najpomembnejše tekmovanje bo v judu, ker bodo igre štele tudi za evropsko prvenstvo, v nekaterih panogah, kot so strelstvo, teakwondo ali namizni tenis, pa bodo igre ena izmed kvalifikacijskih tekem za olimpijske igre v Riu de Janeiru. V nekaterih drugih panogah, kot je plavanje, bodo nastopili mladinci, v košarki pa se bodo pomerili v igri tri na tri.Vodja reprezentance bo nekdanji telovadec Aljaž Pegan.