Novice

Iztok Čop končal izjemno kariero

03. avgust 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, London 2012, Vrhunski Šport Iztok Čop je danes z Etonu tudi uradno naznanil, da se poslavlja od vrhunskega športa.

Veslač Iztok Čop je v četrtek v paru z Luko Špikom osvojil bronasto kolajno na olimpijskih igrah v Londonu. Zlatu iz Sydneyja in srebru iz Aten je dodal še manjkajoči košček v mozaiku. Danes je v Londonu na novinarski konferenci v Etonu naznanil slovo od vrhunskega športa.


V karieri je osvojil malodane vse. Naslov svetovnega prvaka v enojcu iz leta 1995, pa prvo samostojno slovensko olimpijsko odličje v Barceloni 1992, pa naslov olimpijskega prvaka v Sydneyju 2000, leto pred tem sta skupaj z Luko Špikom postavila še neuradni svetovni rekord za najhitrejši čas dosežen v dvojnem dvojcu.


Danes je ob progi na jezeru Dorney, kjer je leta 2006 s Špikom na svetovnem prvenstvu osvojil srebro, včeraj pa bronasto olimpijsko kolajno, oznanil konec svoje športne poti. V nadaljevanju se bo posvečal poslu in družini, ne izključuje pa delovanja v slovenski krovnih športnih organizacijah. Le pravi šampioni se znajo posloviti na vrhuncu svoje moči.