Novice

Izvedbeni načrt Nacionalnega programa športa 2014 - 2023

17. junij 2014 Ostale zadeve Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez je za svoje članice ter druge predstavnike civilne športne sfere organiziral posvet na temo osnutka Izvedbenega načrta Nacionalnega programa športa 2014-2023.

Prisotne je uvodoma pozdravil in nagovoril predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije dr. Janez Kocjančič, potem pa je v uvodni besedi obravnavani dokument povzel direktor Direktorata za šport dr. Edvard Kolar, ki je v nadaljevanju prepustil besedo dr. Gregorju Juraku, ki je v imenu Komisije za načrtovanje razvoja športa Strokovnega sveta  R Slovenije za šport, Izvedbeni načrt tudi podrobno predstavil.

 

Več sodelujočih v razpravi je izrazilo pomislek pri pogoju »najmanj 80 ur« za sofinanciranje nekaterih programov, saj zaradi premalo prostih kapacitet v njihovih občinah, ne zmorejo zagotoviti takega obsega ur za posamezno vadbeno skupino.

 

Dr. Jurak je ob tem pojasnil, da Nacionalni program športa postavlja sistem, ki ne more temeljiti na izjemah, poleg tega tanormativ 80tih ur izhaja iz strokovne doktrine, ki ugotavlja, da je redna in sistematična vadba, ki zagotavlja pozitivne učinke tista, ki se izvaja v obsegu 40tih tednov letno, po 2 uri tedensko, kar znaša predvidenih 80 ur.