Novice

Izvršni odbor OKS potrdil reprezentanco za sredozemske igre

05. junij 2013 O OKS-ZŠZ, Mersin 2013 OKS je na seji Izvršnega odbora potrdil okvirni seznam reprezentance za letošnje sredozemske igre, ki bodo od 20. do 30. junija v Mersinu.

Na seznamu, ki ga je potrdil OKS, je 12 atletov, 11 judoistov, sedem jadralcev, 12 odbojkaric, 15 plavalcev, 16 rokometašev, 16 rokometašic, osem strelcev, sedem veslačev. Reprezentanco s poimenskim seznamom najdete v priponki.

 

Sicer pa so med potniki za Mersin tudi tekmovalci v badmintonu, balinanju, boksu, gimnastiki, kajaku in kanuju, karateju, lokostrelstvu, rokoborbi, taekwondoju in tenisu. Stroški slovenske delegacije so ocenjeni na 280.000 evrov, od tega prispevek OKS znaša 110.000, prispevek Fundacije za šport in ministrstva za šport pa 170.000 evrov.

 

Prve sredozemske igre so bile organizirane v egipčanski Aleksandriji leta 1951. Igre so vsake štiri leta. Simbol sredozemskih iger so trije krogi, ki simbolično predstavljajo Azijo, Afriko in Evropo, tri celine oziroma 24 sredozemskih držav, ki sodelujejo na teh igrah.

 

Izvršni odbor OKS je na današnji seji v Ljubljani potrdil tudi potrebne akte za ustanovitev novega neodvisnega zavoda - slovenske protidopinške organizacije (Sloado), krovne organizacije na področju preprečevanja dopinga v športu. Člani IO OKS so se strinjali, da v prehodnem obdobju do imenovanja prvega direktorja slovensko protidopinško agencijo vodi Jani Dvoršak, sedanji vodja oddelka za boj proti dopingu pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Po Dvoršakovih napovedih bo nova agencija začela delo s 1. oktobrom letos.

 

Izvršni odbor se je seznanil tudi s pripravami na skupščino OKS, ki bo 12. junija v Zrečah.

 

 

 

Reprezentanca_SLO_na_SI_Mersin_2013.docx126 K