Novice

Judoisti rešujejo slovensko čast

24. junij 2015 Baku 2015 S tekmovanji na evropskih igrah bodo v četrtek začeli tudi judoisti, ki morajo reševati čast 80-članske slovenske odprave na evropskih igrah, ki se po 12 tekmovalnih dneh ponaša le z medaljo telovadca Saša Bertonclja.

Ob judoistih bodo aktivni še plavalci, košarkarji in badmintonski par.


Judoisti bodo prvi tekmovalni dan, tekma na evropskih igrah bo nadomestila tudi evropsko prvenstvo, začeli s sedmimi nastopi. V moški konkurenci bo do 60 kilogramov nastopil Matjaž Trbovc, do 66 kilogramov pa Adrian Gomboc in Andraž Jereb. Ženske medalje bodo branile Kristina Vršič v kategorijo do 48 kg, Petra Nareks do 52 kg in Vlora Beđeti v kategoriji do 57 kg.
"Tukaj smo se seznanili s prizoriščem, opravili prve treninge, po žrebu pa se tekmovalci taktično pripravljajo tudi na nasprotnike," pravi trener Gregor Brod. Z napovedmi je previden: "Veliko bo odvisno od prvega nastopa, nekaj tekmovalcev v zadnjem času ni bilo v vrhunski formi, nekaj jih je bilo poškodovanih in so nastopali manj, spet drugi imajo težak žreb in težko je kaj napovedovati." Seveda pa se je strinjal s tem, da med favoritinje nedvomno sodi nosilka medalje z zadnjega svetovnega prvenstva Vlora Beđeti, da ima Petra Nareks zvrhan koš izkušenj in da ima Slovenija vrsto nadarjenih tekmovalcev, ki se želijo dokazovati in lahko premagajo tudi na papirju na videz težje tekmece.


Z osmino finala nadaljujejo tudi košarkarji in košarkarice v igri na en koš. Nasprotniki slovenskih ekip bodo znani pozno zvečer, ko bodo odigrane zadnje tekme in bo znan vrstni red v skupinah.


V četrtek bodo nastopili tudi mladi slovenski plavalci, zadnji nastop pa čaka tudi badmintonski par Kaja Stankovič/Primož Flis.