Novice

Judoistu Sedeju prižgali zeleno luč za nastop na OI v Londonu

25. julij 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, London 2012, Vrhunski Šport Slovenski judoist Aljaž Sedej bo nastopil na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu.

Ljubljančan je danes opravil zadnji zdravniški pregled pri ortopedu Matjažu Vogrinu, ki je slovenskemu judoistu v kategoriji do 81 kg prižgal zeleno luč za nastop na letošnjem največjem športnem dogodku na svetu.Sedej si je desno koleno poškodoval na pripravah na Madžarskem, ko mu je iz sklepa skočilo koleno.


"Koleno ni stoodstotno, a zdravnik se je strinjal z menoj in izpolnil mojo željo po nastopu na olimpijskih igrah. Oba sva menila, da bo koleno zdržalo vse napore. V London potujem optimistično razpoložen, dal bom vse od sebe," je uvodoma dejal 24-letni Sedej in dodal: "V zadnjih dnevih sem dobro vadil, poškodba pa me pri nekaterih vajah vendarle malce ovira. V naslednjih dneh bom poskušal izpeljati tudi kakšno borbo, da vidim, kako se bo odzvalo koleno. Upam, da mi koleno ne bo začelo otekati, če mi bo, potem bom moral počakati do torka."
Sedej se bo v London odpravil v petek, v četrtek pa bo že znan njegov tekmec v prvem krogu olimpijskega turnirja. "Če bo vse v redu, potem bom sklepne treninge opravil v Londonu. A ti ne morejo vplivati na mojo pripravljenost, vadba bo bolj namenjena pripravi na samo tekmo."