Novice

Junij je mesec olimpizma

11. junij 2013 Olimpijsko gibanje Mesec junij je mesec olimpizma, saj je bil 23. junija leta 1894 v Parizu ustanovljen Mednarodni olimpijski komite (MOK).

Pod okriljem MOK potekajo številni projekti, preko katerih promoviramo šport, gibanje, olimpizem, športne vzornike, predvsem pa tudi vrednote odličnosti, sodelovanja, prijateljstva, spoštovanja in fair playa.

 

Pod okriljem Slovenske olimpijske akademije poteka projekt mini olimpijada, preko katerega navdušujemo otroke za vključevanje v šport ter hkrati spodbujamo spoštovanje vrednot. Tako bodo tudi v letošnjem letu po različnih krajih potekale številne mini olimpijade. To so prireditve, na katerih so vsi udeleženi otroci zmagovalci. Zato prav vsakemu podelimo posebno priznanje ali medaljo in simbolične nagrade.

 

V tem tednu so potekale prve pomladansko poletne mini olimpijade in sicer 3. junija v Trbovljah, na kateri se je Mini olimpijade udeležilo 250 otrok, 4. junija v Ljutomeru, kjer se je dogodka udeležilo 60 otrok in 6. junija v Brežicah, kjer je sodelovalo 300 otrok.

 

Prav vsem udeleženim otrokom smo podelili priznanja in nagrade, ki jih prispevajo sponzorji slovenskih olimpijskih reprezentanc in partnerji na področju športa otrok in mladine. To so SKB banka z otroškim računom Papi, Petrol, Magistrat International z blagovno znamko PEZ, Etiketa Žiri, podjetje Hribar in otroci ter Fundacija za šport. Krovno pa programe Slovenske olimpijske akademije podpira Bronasti partner BTC City.

 

V pomladno – poletnem obdobju nas čaka še nekaj Mini olimpijad in sicer v Lendavi, Rušah ter na Dobu pri Domžalah. Večina preostalih letošnjih dogodkov, pa bo organiziranih v mesecu septembru in oktobru, kjer skupaj na vseh pričakujemo preko 8.000 otrok.

 

Mini olimpijada bo tudi na olimpijskem teku na Visokem pri Kranju 23. junija, kjer bomo obeležili olimpijski dan v Sloveniji.