Novice

Kakšen je vaš olimpijski junak?

29. maj 2012 Olimpijski marketing, London 2012 Olimpijski komite Slovenije in vodilni slovenski digitalni medij Planet Siol.net v letu olimpijskih iger vabita osnovnošolce k pisanju tematskega spisa oz. kratke zgodbe Moj olimpijski junak.

Leto 2012 je tudi leto olimpijskih iger. Tokrat bo srečanje najboljših športnikov sveta gostil London, dogajanje pa bo prav gotovo plenilo pozornost številnih osnovnošolcev. Med slednjimi je brez dvoma kar nekaj takšnih, ki se bodo v prihodnosti igre udeležili. Kot gledalci, trenerji, novinarji ali morda celo kot tekmovalci v lovu za tako želenimi kolajnami. Olimpijski komite Slovenije in Planet Siol.net pa šolarje vabita, da se v mogočno olimpijsko dogajanje vključijo že tokrat. Osnovnošolce namreč vabita k pisanju tematskega spisa oz. kratke zgodbe Moj olimpijski junak.

 

Kdo so vaši junaki? Na kakšen način jih doživljate, vidite ali z njimi delite trenutke veselja in včasih tudi bridkega razočaranja? Kako postati olimpijski junak? Vse to so vprašanja, na katera je možno odgovoriti. Osnovnošolci imajo zdaj pravo priložnost.

 

Z zgodbami želimo v Olimpijskem komiteju Slovenije in na Planet Siol.net širiti olimpijske ideje tudi med mlajše rodove. Šolarji lahko pišejo o svojem pogledu na ta največji športni dogodek, spominih na dosedanje igre ali se nemara celo postavijo v kožo (bodočega) olimpijca. V akcijo se lahko vključijo vsi osnovnošolci, ki so pripravljeni ob zvrhani meri domišljije in ohlapnih okvirih, ki jih prinaša naslov spisa, na eno pisano stran (največ A4, pisava 12) ubesediti svoje misli in jih sestaviti v celoto.

 

Izbrane zanimive in izvirne prispevke bomo predstavili na Planet Siol.net, kjer jih boste lahko prebrali, ocenili, svoje mnenje pa bo podala tudi strokovna komisija, ki jo sestavljajo dobitnik olimpijskih kolajn Miro Cerar, športni novinar Martin Pavčnik in pisatelj Miha Mazzini. Več informacij na http://www.siol.net/sportal/olimpizem/2012/05/olimpijskijunak.aspx.

Urška Žolnir