Novice

Kauzer do 6. mesta

02. avgust 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, London 2012, Vrhunski Šport Kajakaš Peter Kauzer je na olimpijskih igrah v Londonu osvojil šesto mesto v slalomu na divjih vodah.

Peter Kauzer je svoje napovedi po zlatu še okrepil v polfinalu, ko je kljub dotiku dosegel najhitrejši čas. Toda v finalu je že v tretjih vratcih dobil dve kazenski sekundi, vožnja na vse ali nič pa se mu v srednjem in spodnjem delu ni izšla, saj je dobil še štiri kazenske sekunde, tako da je žlahtna kovina res splavala po vodi.


Kolesar Jani Brajkovič je na olimpijskem kronometru osvojil deseto mesto. Zlato kolajno je osvojil zmagovalec letošnjega Toura, Britanec Bradley Wiggins.


Judoistka Raša Straka Vukovič je olimpijske nastope v kategoriji do 70 kilogramov končala v repasažu. V borbi, ki je vodila v boj za bronasto odličje, je Ljubljančanko predčasno z iponom ugnala Kolumbijka Yuri Alvear.


Slovenske plavalke so danes opravile tri nastope. Štafeta 4 x 200 m prosto v postavi Sara Isakovič, Anja Klinar, Urša Bežan in Mojca Sagmeister je osvojila načrtovano 14. mesto, Nastja Govejšek je bila na 100 m prosto 28., Tanja Šmid pa 33. na 200 prsno.


Lokostrelec Klemen Štrajhar je svoj olimpijski debi zaključil na začetku tekme na izpadanje. Sedemnajstletnika je premagal Kitajec Dai Xiaoxiang z izidom 6:0 v treh nizih.


Slovenski jadralec v razredu laser Karlo Hmeljak je izgubil štiri mesta in v skupnem seštevku zdrsnil na 31. mesto. Hmeljak je v peti regati zasedel 35., v šesti pa 31. mesto.

Slovenski vrhunec - 1.8.2012