Novice

Klemen Štrajhar prebil led na OI

27. julij 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, London 2012, Vrhunski Šport Mladi slovenski lokostrelec Klemen Štrajhar je prebil led in se prvi med slovenskimi olimpijci podal v tekmovalno areno.

Danes je imel v Lord's Cricket Groundu kvalifikacije, v katerih je zasedel 58. mesto, tako da ga na tekmi na izpadanje prihodnji teden čaka tekmec iz "top 8". A 17-letnik, ki ga je malo zdelala trema, ostaja optimističen.


Še pred drevišnjim slovesnim odprtjem olimpijskih iger v Londonu je Štrajhar v jutranjih urah začel kvalifikacije, ki služijo zgolj za razvrstitev tekmovalcev na glavni tekmi. Lokostrelci so merili na 22 tarč hkrati in v dveh serijah je za razvrstitev štelo 72 puščic. Štrajhar priznava, da ga je v prvem delu nekoliko zdelala trema, zato pa je nato drugi del streljal odlično in se povzpel v razvrstitvi ter reševal, kolikor se je rešiti dalo. Skupaj je nastreljal 639 krogov (njegov osebni rekord je 658), njegov trener Matej Zupanc pa je pojasnil, da sta pričakovala nekoliko višji rezultat. Po njegovem bi bilo deset krogov več povsem optimalno.


A ne glede na to je Štrajhar s prvencem na tako velikem tekmovanju lahko zadovoljen. "Dejstvo je, da so me v prvi seriji malo poteptali živci. Moram reči, da s prvo serijo ne morem biti zadovoljen, a potem sem drugo dobro začel (šest puščic v rumeno polje, op. STA) in tudi nadaljeval res dobro. Mislim, da sem ustrelil blizu osebnega rekorda. Tako da sem kar zadovoljen, druga serija mi je res dobro uspela," je takoj po nastopu povedal Štrajhar in dodal: "Še pomembneje pa se mi zdi, da sem se znal potem iz padca spet dvigniti in to mi je všeč."