Novice

Klub slovenskih olimpijcev razdelil sredstva solidarnostnega sklada

24. december 2014 O OKS-ZŠZ Klub slovenskih olimpijcev je razdelil sredstva solidarnostnega sklada za slovenske olimpijke in olimpijce za leto 2014 v skupni višini 10.000,00 EUR

Klub slovenskih olimpijcev (KSO) je ob podpori OKS-ZŠZ in programa sklada za športnike, z direktnimi donacijami klubu, sredstvi Fundacije za šport in drugimi viri, za letošnje leto zagotovil in uspešno razdelil sredstva solidarnostnega sklada za slovenske olimpijke in olimpijce za leto 2014, v skupni višini 10.000 EUR.

 

Solidarnostni sklad je namenjen pridobivanju sredstev za solidarnost pri razvoju mladih športnikov (enkratno financiranje športnikov U21) in solidarnost  za socialne potrebe vrhunskih športnikov, ki so zaključili svojo kariero.

 

Razdelilnik sredstev za socialni sklad je bil pripravljen v skladu z dogovorom slovenskih olimpijcev na srečanju v Zrečah, oktobra 2014. Razdelitev je narejena na podlagi dogovorjenih prednostnih kriterijev ter tudi na podlagi pridobljenih podatkov olimpijcev in olimpijk o nujnih potrebah.

 

Prednost pri dodelitvi sredstev so imeli tisti, ki si težje samostojno zagotovijo sredstva, na kar vpliva tudi starost in zmožnost za delo.

 

Sredstva se prednostno dodeljuje za: 1. zdravstvene zadeve, 2. druge izredne situacije v katerih so se znašli olimpijci, 3. kot izredni dodatek na podlagi nizkega mesečnega dohodka.

 

Sredstva se nakažejo v enkratnem in nepovratnem znesku, za potrebe, navedene v opisu izredne situacije ter razmer zaradi katerih olimpijec naproša za dodelitev sredstev socialnega sklada. Zagotovljena je diskretnost in v javnosti ne bomo objavljali podrobnosti prejemnikov sredstev.

 

Klub slovenskih olimpijcev na nacionalni ravni združuje Slovenske olimpijce in športnike. Z vključitvijo olimpijcev v solidarnostne in druge aktivne programe, skupaj z Oddelkom za vrhunski šport (OVŠ OKS) in Komisijo športnikov (KŠ OKS), skrbi za statusne pravice vrhunskih športnikov in uresničuje svoje programske cilje in poslanstvo.