Novice

Konec mladinskih olimpijskih iger

28. avgust 2014 Nanjing 2014 V Nandžingu se bodo nocoj končale mladinske olimpijske igre, ki so bile izjemno uspešne tudi za mladinsko olimpijsko reprezentanco Slovenije.

Nastja Govejšek na 50 m delfin, Maruša Štangar v judo do 48 kg in v ekipni tekmi ter Leda Krošelj v skoku s palico so bile bronaste, Žiga Lah v zabijanju in Ela Mičunović v metanju trojk sta osvojila srebrni kolajni, mladinski olimpijski prvaki pa so postali rokometaši in Anže Urankar v K-1 slalomu. Za primerjavo, slovenska mladinska olimpijska reprezentanca je v Singapurju, pred štirimi leti, osvojila 4 kolajne, 2 zlati, 1 srebrno in 1 bronasto.

 

»Zelo smo zadovoljni z nastopi slovenskih mladih olimpijcev, presegli so vsa pričakovanja, osvojili kar osem kolajna ter dosegli še vrsto odličnih uvrstitev, hkrati so dokazali, da se lahko borijo za najvišja mesta, na največjem mladinskem tekmovanju, v močni mednarodni konkurenci. Igre so bile kvalitetno izpeljane, ni bilo zaznati večjih težav, tako da so imeli športniki optimalne možnosti za ustrezno pripravo na tekmovanja», je povedal Borut Kolarič, vodja slovenske mladinske olimpijske reprezentance v Nandžingu.     

 

Mladi olimpijci se vračajo v Slovenijo, na letališče v Ljubljani, 30.8. 2014 ob 9:35h. Ob 10h vas vabimo v salon Edvarda Rusjana na krajši sprejem in novinarsko konferenco.