Novice

Kontinentalni seminar Šport in okolje

27. marec 2012 Ostale zadeve V organizaciji Mednarodnega olimpijskega komiteja in Olimpijskega komiteja Poljske je bil od 1. marca do 3. marca 2012 v Wroclawu na Poljskem Kontinentalni seminar na temo športa in okolja.

Seminarja se je udeležilo 47 delegatov, predstavnikov Olimpijskih komitejev iz 33 Evropskih držav. Olimpijski komite Slovenije je zastopal Gorazd Cvelbar, sekretar Odbora športa za vse in strokovni sodelavec Komisije za šport in okolje OKS. 

 

Namen  seminarja, ki ga je vodil Pal Schmitt, predsednik MOK-ove komisije za šport in okolje in obenem aktualni predsednik Madžarske, je bila izmenjava izkušenj in sprejem zaveze

Evropske olimpijske družine k načelom trajnostnega razvoja. V okviru seminarja so bili predstavljeni  primeri dobrih praks, aktivnosti olimpijskih komitejev na področju trajnostnega razvoja in sicer primeri Slovenije, Danske, Nizozemske.

Na koncu seminarja je bila oblikovana skupna izjava ter priporočila za oblikovanje stališč Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki bodo predstavljena na prihodnji konferenci Združenih narodov namenjeni trajnostnem razvoju Rio+20, 20 - 22. junija 2012 v Riu de Janeiru.

Stališče Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki bo predstavljeno na okoljski konferenci v Riu de Janeiru si lahko preberete v povezavi.
http://www.uncsd2012.org/rio20/index.php?page=view&nr=686&type=510&menu=20&template=509&str=Office%20of%20the%20Permanent%20Observer&style=exact&case=&wholeword=