Novice

Koroški Slovenci obiskali Olimpijski komite Slovenije

18. april 2015 Vrhunski Šport Sestanek je bil na sedežu OKS ZŠZ, beseda pa je tekla predvsem o možnostih sodelovanja na športnem področju.

Delegacijo s Koroške je vodil novi direktor Urada za šport pri koroški deželni vladi Arno Arthofer, v njej pa so bili še Karl Schnabl, vodja inštituta za športno medicino v kliničnem centru v Celovcu in olimpijski zmagovalec iz leta 1976 v smučarskih skokih, Barbara Pirker, vodja novega olimpijskega centra v Celovcu, Werner Reichel, sodelavec inštituta za športno medicino v kliničnem centru v Celovcu ter predsednik in član predsedstva Slovenske športne zveze Marijan Velik in Ivan Lukan.

 

Delegaciji sta na sestanku v Ljubljani, predstavili delovanje in strukture obeh ustanov in se dogovarjali o možnostih sodelovanja na različnih področjih, kot so to izmenjava znanja in izkušenj na nivoju trenerjev, koriščenje športne infrastrukture, politična podpora kandidature nordijskega centra Planica za svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah 2019, nadgradnja sodelovanja fakultete za šport na univerzi Ljubljana in Instituta za športno medicino v Celovcu ter ohranitev in nadgradnja zimskih in poletnih mladinskih iger Alpe-Jadran.

 

Pomembno vlogo so sogovorniki na prvem tovrstnem srečanju namenili Slovenski športni zvezi v Celovcu, ki naj bi v prihodnosti še bolj koordinirala sodelovanje na področju športa med Koroško in Slovenijo.

 

Direktor Urada za šport pri koroški deželni vladi Arno Arthofer je ob tej priložnosti tudi povabil delegacijo Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez na delovni obisk v Celovec, pri katerem bodo predstavili nov Olimpijski center v Celovcu ter ostalo športno infrastrukturo v športnem parku v Celovcu in druge športne objekte v prestolnici Koroške. Predsednik OKS ZŠZ Bogdan Gabrovec je povabilo sprejel in kmalu bo prišlo do srečanja na nivoju ekspertov na drugi strani Karavank.