Novice

Krkin teden humanosti in prostovoljstva

21. april 2012 Šport za vse Podjetje Krka, sponzor Teama Slovenie, je v tednu od 16. do 21. aprila v okviru prvega Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva, organiziralo številne dobrodelne in prostovoljne dejavnosti.

S posebno Mini olimpijado – Piko olimpijado se je aktivnostim pridružil tudi Olimpijski komite Slovenije. V sredo, 18., in četrtek, 19. aprila, je Krka namreč gostila člane društev Sožitje in Sonček, varovance varstveno-delovnih centrov iz različnih enot po Sloveniji ter učence šol s prilagojenimi programi. Ogledali so si del proizvodnega procesa v obratu Notol, si izmerili krvni tlak in se pomerili v Piko olimpijadi v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije. Vsi, ki so sodelovali v športnih igrah so prejeli medalje, razveseljeval pa jih je tudi Čarodej Jani.

 

Glavni poudarek Piko olimpijade je bil na druženju in sodelovanju. Zmagovalci so bili vsi, ki so sodelovali in prav vsi so prejeli lepe nagrade. Posebej pa so bili izpostavljeni olimpijski simboli, saj je letos olimpijsko leto. V uvodnem delu aktivnosti smo izvedli olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo. Prebrali smo prisege ter poslušali Krkino in olimpijsko himno. Športne aktivnosti na Piko olimpijadi smo izvajali ob pomoči prostovoljcev, ki so bili tokrat iz vrst zaposlenih v podjetju Krka. Samostojno namreč marsikdo od udeležencev ne bi zmogel opraviti nalog. S sodelovanjem in podporo prostovoljcev smo potrdili slogan »Skupaj zmoremo več«.

 

Drugi dan Piko olimpijade je udeležence pozdravil tudi podpredsednik OKS in vodja slovenske delegacije na POI London 2012 gospod Bogdan Gabrovec.