Novice

Leda Krošelj priskakala do brona

23. avgust 2014 Nanjing 2014 Atletinja Leda Krošelj je slovenski mladinski olimpijski reprezentanci na mladinskih olimpijskih igrah v kitajskem Nandžingu v skoku s palico priskakala bronasto odličje.

V finalu je preskočila 3,90 m. Zmagala je Švicarka Angelica Moser s 4,36 metra, srebrna pa je bila Venezuelka Robeilys Peinado s 4,10 metra.

 

"Moj prvi cilj na igrah je bil finale A, uvrstitev med prvih osem. Sicer si vedno želiš najvišja mesta, kolajne, ampak na glas si tega uspeha ne bi upala napovedati," je uvodoma dejala 16-letna članica atletskega kluba Brežice in priznala, da je pred polnimi tribunami, zbralo se je kakšnih 20.000 gledalcev, uživala tekmovati. Krošljeva je sicer izpadla na štirih metrih, kar bi bil njen nov osebni rekord.

 

"Vedela sem, da imam kolajno. Potem se je bilo težko zbrati. Upala sem na osebni rekord. Štiri metre moram hitro preskočiti, to je zdaj moj prvi cilj. Mogoče mi uspe še letos," je zaključila slovenska atletinja, ki jo je s tribune spremljal tudi trener Timotej Kostrevec.

 

Dobro so nastopali košarkarji, najprej so sicer izgubili proti Litvi, nato pa so pred polnimi tribunami premagali domačine in bodo jutri s Poljaki igrali za drugo mesto v skupini. Dekleta so izgubila tudi proti Braziliji z 9:20. Za uvrstitev v osmino finala morajo na zadnji tekmi premagati Sirijo.

 

V lokostrelstvu se je Ivana Laharnar uvrstila med najboljših 16, izpadel pa je Gašper Štrajhar. Leon Breznik v C-1 in Anže Urankar v K-1 sta v šprintu, po pričakovanjih, ostala brez vidnejših mest, več pričakujeta v slalomu.

Bron Lede Krošelj