Novice

Leto 2011 - evropsko leto prostovoljstva

29. oktober 2010 Šport za vse »Bodi prostovoljec, spreminjaj svet!« je slogan »Evropskega leta prostovoljstva« , ki ga je Evropska unija razglasila v letu 2011.

»Bodi prostovoljec, spreminjaj svet!« je slogan »Evropskega leta prostovoljstva« , ki ga je Evropska unija razglasila v letu  2011. Skoraj 100 minjonov prebivalcev Evrope vseh starosti se vključuje v različne oblike prostovoljnega dela in na ta način pozitivno prispeva k razvoju družbe. Z razglasitvijo leta prostovoljstva želi Evropska unija oblikovati vzpodbudno okolje za prostovoljno delo, ojačati prostovoljske organizacije in izboljšati kakovost njihovega dela; prepoznati in nagraditi prostovoljne aktivnosti in povečati prepoznavnost ter ozaveščenost o pomenu prostovoljstva. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez se prek Evropskih nevladnih športnih organizacij (ENGSO) in Evropskih Olimpijskih komitejev (EOC) ter svojih organizacij že vrsto let bori za sistemsko priznanje in uveljavitev prostovoljnega dela v Evropi in v Sloveniji.  Leta 2006 je OKS – ZŠZ pripravil pilotski projekt za evidentiranje in vrednotenje prostovoljnega dela v športnih društvenih organizacijah, ki si ga lahko ogledate v povezavi http://www.olympic.si/index.php?id=151 .
Prostovoljno delo v društvenih okolji razvija motiv, interes in pogoje za delovanje ter obstoj športnih društev in klubov!