Novice

Leto 2016 - leto športnih društev in klubov

29. marec 2016 Šport za vse Slovenski šport dosega zavidanja vredne rezultate in pogosto morda premalo na glas spregovorimo o dejstvu, da se športni junaki rodijo v športnih društvih in klubih.

Slovenski kongres športa za vse je novembra lani sprejel sklep in dal pobudo, da se leto 2016 razglasi kot Leto slovenskih športnih društev in klubov. Iniciativo podpira tudi Olimpijski komite Slovenije-združenje športnih zvez.

Namen pobude izhaja iz želje spodbuditi športne zveze, da v okviru svojih pristojnosti in zmožnosti podajo roko vsem društvom in klubom, ki jih združujejo, ter ponudijo pomoč na področjih, kot so: vodenje, strateško planiranje, interdisciplinarnost potrebnih strok, kadri, viri financiranja, programi promocije in trženja, informatike ter organizirane oblike prostovoljnega dela.

 

V sredo, 23. marca se je se sestala delovna skupina projekta, ki deluje v okviru strokovnega sveta športa za vse in potrdila program aktivnosti, ki jih bo OKS-ZŠZ v okviru projekta izvedel v letu 2016. OKS-ZŠZ bo v tem letu prispeval k pobudi z uveljavljanjem projekta prostovoljnega dela v športu. Več o tem na strani.

 

Želimo si, da navedena področja tudi v letošnjem letu vključite v programe dela in tako skupaj sistemsko zagotovimo podporo našim osnovnim organizacijam. Ob koncu leta bomo z izmenjavo informacij in rezultatov projektov skupaj oblikovali nove pristope za podporo delovanju naših društev in klubov. Naš skupen cilj pa mora biti, da primere dobrih praks, ki jih bomo na omenjenih področjih udejanjali v tem letu tudi ustrezno širše promoviramo, kar bo vloga krovne športne organizacije.

Naj tudi solidarnost v športu prispeva k izboljšanju pogojev delovanja slovenskih društev in klubov.