Novice

Lokostrelec ukrivljenega loka Klemen Štrajhar se je uvrstil na OI

26. junij 2012 Vrhunski Šport, London 2012 Na zadnji tekmi olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v ameriškem Ogdnu je lokostrelec Klemen Štrajhar z ukrivljenim lokom osvojil bronasto medaljo.

Pri ženskah je prvih osem mest vodilo na olimpijski turnir. Brina Božič je osvojila deveto mesto in tako le za las zgrešila olimpijsko kvoto. Omenjeno tekmovanje je bilo zadnja priložnost za osvojitev olimpijskih norm, vendar pa počitka za Štrajharja zdaj še ne bo. Naslednji konec tedna ga namreč čaka še nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu na Danskem.

 

"Pričakovanja so bila vseskozi prisotna. Vedel sem, da imam dobre možnosti za visoko uvrstitev, pričakoval sem, da bom zelo blizu," je o pričakovanjih dejal 17-letni Kamničan, ki je nase opozoril že lani, ko je na mladinskem SP osvojil ekipni bron, letos pa je bil v članski konkurenci na evropskem prvenstvu drugi posamično. "Za ta uspeh sem delal zadnja tri ali štiri leta in obrestovalo se je. Vsako leto več treninga in zadovoljen sem," je še dejal dijak gimnazije Šiška, ki v prostem času najraje poprime za kitaro ali pa se poda v hribe.

 

Prav nič pa ni bil nad uspehom svojega varovanca presenečen njegov trener Matej Zupanc. "Takole bom rekel. Klemen je izredno mlad, talentiran lokostrelec in za ta rezultat je trdo delal zadnja štiri leta. Ko je bil letos drugi v Amsterdamu, so se naši apetiti povečali in uspelo nam je izpolniti olimpijsko normo. Sicer je tukaj v ZDA ves čas dobro streljal, njegove predstave pa niso bile dovolj samo za olimpijsko kvoto, pač pa je osvojil tudi odličje na tem tekmovanju. Zdaj smo na treningu, saj nas že prihodnji teden čaka še nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu na Danskem," je dejal Zupanc.

 

Klemen Štrajhar se je s tem dosežkom priključil slovenskim športnikom, ki jih bo Olimpijski komite Slovenije 3. julija potrdil za nastop v Londonu