Novice

London 2012 in strokovni seminar fizioterapevtov

06. december 2011 Vrhunski Šport Po olimpijskem trenerskem forumu in olimpijskih dnevih se bodo na seminarju v Čatežu srečali še fizioterapevti in maserji; v skladu s projektom OKS, ki predvideva profesionalno podporo slovenskim športnikom pred in med OI.

Strokovni seminar je namenjen predvsem fizioterapevtom, in maserjem, ki sodelujejo z olimpijskimi kandidati za nastop na POI London 2012, obenem pa tudi drugemu osebju s področja zdravstvene podpore športnikom in trenerjem. S strokovnimi seminarji in druženjem pred začetkom iger želimo vzpostaviti kvalitetno strokovno ekipo, ki bo na igrah nudila najboljšo možno podporo športnikom. Prav tako želimo skozi sistem interne "olimpijske licence" postaviti temelje za stalno strokovno izpopolnjevanje na tem področju.
 
Vsebine, ki  bodo na seminarju,  Khalid Nasif  bo spregovoril o vlogi fizioterapevta na Olimpijskih igrah, Urban Komac o prvi pomoči in ohlajanju pri športnih poškodbah, dr. Rasto Stok o bolečinah v križu pri športnikih in funkcioanalnih anatomijah hrbtenice, Sandra Jerele bo postregla s praktični mprikazom stabilizacijskih vaj, če naštejemo le nektera strokovna preavanja bodo brez dvoma nov doprinos pri nadgradnji dela strokovnjakov s tega področja.
Udeleženci seminarja - fizioterapevti, maserji, bodo ob koncu izobraževanja prejeli "olimpijsko licenco", ki je pogoj za delovanje v "Team Slovenia London 2012" na igrah v Londonu.


Prijave sprejemamo na dogodki.eventmanager.si/fizioterpaija_strokovni_seminar/, do 19. decembra 2011.