Novice

Mario Pescante odstopil z mesta podpredsednika MOK-a

22. februar 2012 Olimpijsko gibanje Podpredsednik MOK-a, Italijan Mario Pescante, je odstopil s tega položaja. Vzrok za takšno odločitev je predvsem umik kandidature Rima za olimpijske igre 2020.

Medtem ko se v Sloveniji še vedno pepiramo glede odpovedi Univerzijade in se še nekaj časa bomo, imajo v starih evropskih demokracijah podobne zadeve urejene. Čeprav seveda obeh primerov ne gre primerjati,ne po vsebini, ne po velikosti, pa je vendarle potrebno ugotoiti, da olimpijskih iger leta 2020 v Rimu ne bo in zato je "padla glava", sama od sebe.

 

Italijanski premier Mario Monti je namreč prejšnji teden, le dan pred koncem roka za vložitev kandidatur, končal rimske sanje o izvedbi iger, češ da je projekt v teh kriznih časih neodgovoren. Mario Pescante je bil eden glavnih nosilcev tega, zdaj predčasno končanega projekta.
"Moj odstop ni odgovor na potezo Montija, ki je v teh razmerah pričakovana. Gre bolj za to, da se počutim osramočenega glede na to, da smo se umaknili v zadnjem hipu. Razumem položaj našega premierja, toda pred svetom pojasnjevati, kaj smo naredili in obenem ostati na položaju, ne bi bilo prav," je odločitev o umiku s podpredsedniškega položaja  dejal Pescnate, ki pa ostaja član krovne olimpijske organizacije.