Novice

Maruša Štangar do brona v Nandžingu

18. avgust 2014 Nanjing 2014 Maruša Štangar je osvojila prvo slovensko kolajno na mladinskih olimpijskih igrah v Nandžingu. V judu, v kategoriji do 52 kg, je v borbi za bronasto kolajno premagala domačinko Xiaoyu Liu.

Pred tem je premagala Belorusinjo Minenkovo, Portugalko Sideroto in Argentinko Elizechejevo. V polfinalu je bila boljša Bolgarka Temelkova, ki je izgubila finale proti Brazilki Colmanovi.

 

»Bilo je super, dobila sem težko skupino, a je šlo vse po načrtih, potem sem izgubila v polfinalu, v borbi za tretje mesto pa se je na srečo vse hitro končalo. Ni me motilo, da sem se borila z domačo tekmovalko. To je res velik uspeh in sem zelo vesela«, je po tekmi povedala Štangarjeva, ki jo na igrah čaka še ekipna tekma. Poglejte, kaj je v video izjavi povedala takoj po tekmi.

 

Popoldanski del je prinesel dve plavalni polfinali, Nastja Govejšek je osvojila 9. mesto, Tjaša Pintar pa 13., na 100 m prosto, tako da še vedno čakamo na prvo slovensko plavalno finale na igrah. V košarki 3:3 so fantje premagal Madžarsko 21:19 in Francijo s 15:11, punce pa so izgubile proti Madžarkam 12:18.

 

Dobro sta nastopila tudi kolesarja, Jon Božič je v kronometru osvojil 8. mesto, medtem ko je bila Katja Jeretina 7. Naj opozorim, da se pri kolesarjih točke različnih disciplin seštevajo, kar bo osnova za podelitev kolajn državam (ekipno tekmovanje), medtem ko se za posamezne discipline ne podeljuje kolajn.

 

Po strelskem nastopu je bil zadovoljen tudi Jože Čeper, ki je ustrelil 550 krogov v tekmovanju z zračno pištolo na 10 m (15. mesto). Veslača Pugelj - Zarič sta predtekmovanje v dvojcih brez krmarja končala kot 3. in si bosta mesto v finalu morala priveslati v repasažu. Toni Vršaj, ki nastopa v jadranju na deski, je prvi dan jadral dobro in osvojil 12. mesto.

Odlično nadaljujeta z nastopi v badmintonu Katarina Beton in Andraž Krapež. Oba sta v svojih mešanih dvojicah slavila še drugi zmagi.  Andraž Krapež v predtekmovanju igra z Nizozemko Alido Chen. Proti indijsko - botsvanski dvojici sta slavila z 2:1 (21:13; 17:21; 21:13). Katarina Beton je z odličnim Indonezijcem Anthonyem Sinisuko Gitingom premagala hrvaško – turško dvojico z 2:0 (18;19). Žreb mešanih dvojic je opravljen naključno, skupaj pa ne moreta igrati dva igralca iz ene države.

 

 

Bron za Marušo Štangar