Novice

Mateja Šimic si je v Mehiki zagotovila olimpijsko vozovnico

09. maj 2016 Rio 2016 Najboljša slovenska triatlonka Mateja Šimic je v okviru priprav na letošnje olimpijske igre v Rio de Janeiru nastopila na tekmi svetovnega pokala v mehiškem Huatulcu.

Ljubljančanka je osvojila 11. mesto ter si zagotovila vozovnico za poletne olimpijske igre, ki bodo avgusta v Rio de Janeiru, so sporočili s Triatlonske zveze Slovenije.


Sobotna tekma v Huatulcu je bila zadnja tekme svetovne triatlonske serije, kjer si je bilo mogoče zagotoviti nastop na olimpijskih igrah avgusta letos v brazilskem Riu. Kljub temu, da je imela najuspešnejša slovenska triatlonka nastop v Riu praktično že zagotovljen, pa ni ničesar prepustila naključju, ampak je šla na tekmo na vso moč.
Kot je dejala Šimičeva, jo obdajajo mešani občutki kljub temu, da je 11. mesto odličen rezultat in si je zagotovila olimpijsko vozovnico. "Že nekaj dni prej, pa tudi med tekmo, nisem imela pravih nog. Plavanje je bilo namreč borba za preživetje v pravem pomenu besede - voda je imela namreč 30 stopinj C, zunaj pa je bilo 38 stopinj C," je dejala Šimičeva.


Kljub veliki vročini ter mnogim klancem na kolesarskem delu je 36-letna Ljubljančanka prvi dve tretjini tekme opravila z odliko, saj je bila zelo konkurenčna za najvišja mesta in v prvi skupini. Na tekaškem delu se je počutila slabše, kljub temu pa je dala vse od sebe in si zagotovila 11. mesto. S tem je doživela olajšanje, saj se uradno kvalifikacijski nastopi za OI končajo 15. maja. "Nekaj časa si bom vzela za oddih, nato pa se začnejo priprave na moje druge olimpijske igre," je še dejala Šimičeva, zadnja leta z naskokom najboljša slovenska triatlonka.


Na zaradi vročine zelo težki tekmi v Huatulcu je prvič zmagala Švicarka Jolanda Annen s časom dveh ur in 14 minut, slovenska tekmovalka je za njo zaostala nekaj več kot dve minuti.