Novice

Mednarodni olimpijski komite razpisal nagrado na temo »šport in trajnostni razvoj« za leto 2012

20. junij 2012 Obveščamo vas, da je Mednarodni olimpijski komite objavil razpis nagrade za leto 2012. Tema tokratnega razpisa se navezuje na »Šport in trajnostni razvoj«.

Mednarodni olimpijski komite vsako leto od 1985 dalje, objavi razpis in določi nosilno temo. Za priznanje MOK pa lahko predloge pripravijo vsi nacionalni olimpijski komiteji.

 

Nagrada za leto 2012 je namenjena posamezniku ali organizaciji, ki je vključena v šport in ima izrazito pomembno vlogo pri trajnostnem razvoju. Elemente trajnostnega razvoja najdete tudi v okoljevarstvenemu in naravovarstvenemu kodeksu OKS – ZŠZ, ki ga je potrdil IO OKS in ste ga predčasom prejeli po pošti oziroma ga lahko najdete na spletnih straneh OKS.

 

Vse športne zveze, društva in posameznike pozivamo, da predlagajo kandidate za nagrado MOK za leto 2012. Predlogi naj bodo podani v pisni obliki z osebnimi podatki predlaganega kandidata in obrazložitvijo predloga.

 

Priznanja MOK bomo slavnostno podelili 12. oktobra 2012 na prireditvi ob Dnevu Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez v Ljubljani. 

 

Pri izboru bodo upoštevani vsi predlogi, ki bodo na naslov Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, Celovška 25, 1000 Ljubljana s pripisom »Nagrada MOK«, prispeli najkasneje do petka, 17. avgusta 2012.