Novice

Meta Hrovat tik pod stopničkami na veleslalomu v Hafjellu

16. februar 2016 Lillehammer 2016 Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je pristala tik pod stopničkami na veleslalomu na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah na Norveškem, športnikov starih od 15 do 18 let.

Hrovatova je bila četrta po prvi vožnji. V finalni vožnji je ob prihodu v cilj prevzela vodstvo in na koncu osvojila končno četrto mesto.


Olimpijski smučarski poligon v Hafjellu je bil prizorišče veleslaloma alpskih smučark v dveh vožnjah, na startu prve vožnje sta bili tudi Slovenki 17-letna Meta Hrovat s startno številko 7 in 16-letna Živa Otoničar s startno številko 21. Otoničarjeva je po napaki izpadla v prvi vožnji.
Hrovatova je za zmagovalko zaostala 95 stotink sekunde, od brona pa jo je ločilo 28 stotink sekunde.


"Vožnji nista bili taki, kot sem si želela. Imela sem sicer odlične pogoje. Včasih ni dan za zmago. Jutri imam še slalom. Danes sem se te tekme zelo veselila in se pripravljala nanjo, nekako se mi ni izšlo ne v prvo ne v drugo, kot sem si želela. Zadnja odstopa nista izgovor, sigurno ti pade samozavest, moraš se hitro pobrati in iti naprej. Še vseeno pa nisi najbolj samozavesten na startu, zaradi tega, ker veš, da se je ti dvakrat že to zgodilo. Ampak zjutraj sem si rekla, da gre v tretje rado," je dejala sedemnajstletna Hrovatova, ki je po napakah odstopila tako v superveleslalomu kot superveleslalomu za alpsko kombinacijo.


Na tekaškem poligonu Birkebeineren nad Lillehammerjem je bila preizkušnja posameznic in posameznikov v smučarskih tekih v sprintu v klasični tehniki na 1,3 kilometrski razdalji.
Šestnajstletna Anja Mandeljc in Vili Črv sta od Slovencev prikazala najbolj navdihujočo predstavo, se prebila do polfinala ter nazadnje osvojila vsak deveto mesto, kar vsekakor obeta. Sedemnajstletni Luka Markun in 18-letna Nina Klemenčič sta izpadla v četrtfinalu, osvojila sta končno 22. oziroma 26. mesto.


Vsi štirje Slovenci so se uvrstili v najboljšo trideseterico in v izločilne boje. Vili Črv kot drugi v svoji četrtfinalni skupini in Anja Mandeljc kot tretja, srečna poraženka, sta se uvrstila v polfinale, v katerem sta nato končala nastop.