Novice

Mini olimpijade tudi v letošnjem šolskem letu

01. oktober 2012 Šport za vse OKS tudi v letošnjem letu ob izdatni podpori Fundacije za šport ter partnerjev SKB banke, Magistrat International in Petrol, izvaja projekt Mini olimpijada.

Prireditve bodo potekale po celi Sloveniji, največ jih bo v septembru in oktobru. Skupaj pričakujemo udeležbo preko 6.000 otrok iz vrtcev in prve triade osnovne šole. Najpomembnejše na Mini olimpijadah je sproščeno druženje ob različnih športnih dejavnostih.

 

Ob tem želimo otrokom ponuditi zanimive športne programe in pozitivno izkušnjo. Marsikateri otroci se namreč na Mini olimpijadi prvič srečajo s športnimi društvi, športnimi objekti in športniki.  V zgodnjem obdobju otroštva je zelo pomembno, da otroci preizkusijo različne športe, da imajo dobre izkušnje ter z nami preživijo prijetne urice. Zato za nas velja geslo »pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«. Na Mini olimpijadah so zmagovalci vsi. In prav vsi udeleženi otroci so nagrajeni s priznanji in simboličnimi nagradami, ki jih zagotavlja SKB otroški varčevalni račun Papi in Magistrat International z blagovno znamko PEZ.


Udeležba na Mini olimpijadah je za vse otroke v celoti brezplačna. Pri organizaciji pa nam pomagajo športne zveze, športna društva in druge športne organizacije.

 

 

Datum

Ura začetka

Kraj

Organizator in kontakt

3. oktober

9.30

Novo mesto, Atletski stadion Portovald

Agencija za šport Novo mesto

4. oktober

10.00

Gorišnica, športno igrišče pri OŠ Gorišnica

ŠZ Gorišnice

11., 12. in 13. oktober

9.00 do 12.30 vse dni

Gospodarsko razstavišče Ljubljana v sklopu sejma Narava-zdravje

ŠZ Ljubljane

18. oktober

10.30

Igrišče osnovne šole Oskar Kovačič Škofije

ŠZ Koper

25. oktober

16.00

Atletski stadion Kladivar Celje

Atletsko društvo Kladivar Celje