Novice

Miroslavu Cerarju pomembna nagrada

28. avgust 2014 Mednarodne zadeve Na Mednarodnemu festivalu športnih filmov na Zlatiboru, je Miroslav Cerar prejel najpomembnejšo nagrado, nagrado za življenjsko delo.

Mednarodni festival športnih filmov je kulturno-športno-turistična manifestacija, edina na Balkanu te vrste. V festivalu konkurenci je bilo prikazano preko 50 filmov iz Rusije, Turčije, Južne Afrike, Norveške, Kanade, Ukrajine, Švedske, Belorusije, Bolgarije, Timora, Velike Britanije, Kitajske Poljske, Indije, Portugalske, Francije in ZDA.
Poleg Cerarja so nagrado prejeli še: Ranko Žeravica, Radomir Antić, Branko Ilić iz športnega področja, filmski igralci pa: Milena Dravić in Dragan Nikolić. Cerar je v zahvalnem nagovoru prisotnim povedal: »čast mi je, da sem gost te manifestacije. Vesel sem, da se na tako lepem mestu, kot je Zlatibor, odvija mednarodni filmski festival z različnimi temami. Posebno mi je v veselje, da sem po toliko letih ponovno srečal moje stare prijatelje, ki smo v času bivše Jugoslavije sestavljali državne reprezentance v različnih športih. Še posebej pozdravljam Daneta Korico.« Prav Korica je Cerarju izročil nagrado.