Novice

Miroslav Cerar praznoval 75. let

30. oktober 2014 V svoji karieri je osvojil kar 48 kolajn, od tega 30 na olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstvih.

Najuspešnejši slovenski športnik vseh časov Miro Cerar je dan po svojem 75. rojstnem dnevu med obiskom avstrijskih koroških športnih novinarjev v Stožicah dejal, da je na velikih tekmovanjih, če se vanje vključi tudi sredozemske igre, osvojil skupaj 48 medalj, od tega 30 na olimpijskih igrah ter svetovnih in evropskih prvenstvih.


Izjemni slovenski telovadec in eden od od dveh ustanoviteljev Olimpijskega komiteja Slovenije (drugi je prav tako legendarni telovadec Leon Štukelj), je bil rojen 28. oktobra 1939 in je svojo mladost preživel na Turjaku, le streljaj proč od domačije Primoža Trubarja, pisca prvih knjig v slovenskemu jeziku.


V Stožicah je bil oče sedanjega predsednika slovenske vlade Mira Cerarja gost Društva športnih novinarjev Slovenije, ki je gostilo člane Športnega novinarskega kluba iz avstrijske Koroške. To je edino regionalno združenje v okviru Društva športnih novinarjev Avstrije, vodi pa ga koroški Slovenec Marjan Velik, ki je bil nedavno ponovno izvoljen za predsednika. Druženje je potrdilo povsem drugačno odnose med dvema sosednjima narodoma, še pred slabim desetletjem obremenjenim z zelo težko zgodovino. Temu je pritrdil tudi Cerar, med drugim ambasador dobrega sodelovanja med narodi v sosedstvu.