Novice

Mladi športniki že pogledujejo proti Nanjingu

10. junij 2014 Nanjing 2014 Mladi slovenski športniki, ki bodo nastopili na mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu, so se zbrali na olimpijskem kampu na Rogli.

Aktivnosti na kampu, ki jih pripravlja Olimpijski komite Slovenije, so namenjene vsem kandidatom za nastop v Nanjingu. V dopoldanskem delu programa so tako mladi športniki stopili na tatamije z olimpijsko prvakinjo Urško Žolnir, ki jih je vodila na judoističnem treningu ter jim predstavila glavne prvine te športne panoge.

 

Nadaljevali so s testiranji, ki jih je izvedlo podjetje S2P d.o.o., pod vodstvom dr. Nejca Šarabona. V zadnjem sklopu dopoldanskega dne je sledila delavnica javnega nastopanja, pod vodstvom priznane slovenske radijske novinarke Anje Hlače Ferjančič.

 

V popoldanskem delu je bil čas namenjen delavnici o športu in sponzorstvih, ki jo je pripravil Iztok Sila. Prav tako pa je bil čas namenjen delavnicam psihologije, ki sta jih vodila mag. Aleš Vičič in Blaž Zagorec. Mladi ambasadorji v boju proti dopingu so predstavili nevarnosti dopinga, Bojan Jurovič pa je spregovoril o olimpizmu.

 

V zadnjem delu kampa je mlade športnike obiskala tudi Lea Medvešek, ki na Mednarodnem olimpijskem komiteju dela prav na področju mladinskih olimpijskih iger.

 

 

Mladinski olimpijski kamp