Novice

Mladinske igre treh dežel

19. september 2011 Letos že 38 izvedba Mladinskih iger treh dežel, ki se je odvijala v italijanski Gorici (Gorizia).

Čeprav gre na Mladinskih igrah treh dežel predvsem za športno druženje, ostaja dovolj časa in prostora tudi za navezovanje novih poznanstev in prijateljstev med mladimi športniki in športnicami iz Furlanije Julijske krajine, avstrijske Koroške in Slovenije.

 

Športniki in športnice do 15. leta starosti tekmujejo v šestih športnih panogah: atletiki, namiznem tenisu in tenisu v konkurenci fantov in deklet, v košarki in nogometu za fante ter v odbojki za dekleta.

Barve Slovenije je na Mladinskih igrah treh dežel v italijanski Gorici zastopalo 81 športnikov in športnic, ki so ponovno dokazali, da se za prihodnost slovenskega športa ni bati.

Naša atletska izbrana vrsta je z osvojenimi 136 točkami  osvojila prvo mesto, pred Furlanijo Julijsko krajino, ki je z osvojenimi 119 točkami zasedla drugo mesto in koroškimi atleti in atletinjami, ki so s 52 točkami zasedli tretje mesto. Košarkarji so premagali oba svoja tekmeca, Koroško z ogromno razliko 105:32 ter Furlanijo Julijsko krajino s 70:95. V namiznem tenisu so žogice močno letele v prid Sloveniji, saj so tako fantje kot dekleta prepričljivo zmagali. Nič manj uspešne niso bile naše mlade odbojkarice, ki so z osvojenimi 6 točkami  zmagale pred koroškimi odbojkaricami, ki so osvojile 4 točke in tretjeuvrščenimi odbojkaricami Furlanije Julijske krajine, ki so osvojile 1 točko. Slovenski tenisači so ekipno osvojili 2. mesto za ekipo Koroške in pred ekipo Furlanije Julijske krajine.

Nogometaši, ki so odigrali obe tekmi v soboto v strahoviti vročini, so osvojili 2 mesto za ekipo Furlanije Julijske krajine. Korošci so bili tretji.

Prihodnje leto  mladinske igre treh dežel gostijo Korošci.