Novice

Mladinski olimpijski kamp na Rogli

28. avgust 2014 Vrhunski Šport Danes, 28. avgusta končujejo s pripravami na dve pomembni tekmovanji mladi športniki in športnice, ki so se na Rogli zbrali v ponedeljek.

Ni še končano izredno uspešno tekmovanje na katerem so se izkazali mladi slovenski športniki in športnice - na mladinskih olimpijskih igrah v Nandžingu bo nocoj z zaključno slovesnostjo padel zastor, že lahko pišemo o novi akciji Olimpijskega komiteja Slovenije.

 

V luči prihajajočega zimskega Olimpijskega festivala evropske mladine ( OFEM ), ki se bo zgodil v začetku prihodnjega leta v Vorarlbergu in leto kasneje še zimskih mladinskih olimpijskih iger v Lillehamerju, je Olimpijski komite Slovenije organiziral 1.olimpijski kamp. Pestre so bile vsebine in znanja, s katerimi se je prvič v svoji karieri srečala slovenska športna prihodnost. Naporni so  bili minuli štirje dnevi. Poleg redne vadbe po programu specialne stroke so se smučarski skakalci, biatlonke, alpski smučarji, smučarski tekači in nordijski kombinatorci, dečki in deklice v starosti od 14-17 let, seznanili še s koristnimi vsebinami s področja boja proti dopingu, zdrave prehrane, projektom tutorstva bivših vrhunskih športnikov, medijev in novinarjev, ki pišejo in beležijo vse kar se v športu dogaja. Potem ko so se mladi športniki srečali v telovadnici z nekaterimi vrhunskimi šampioni, se seznanili z nekaterimi  prvinami iz juda, gimnastike in veslanja so kasneje z velikim zanimanjem prisluhnili še pogovoru z Lucijo Polavder, Primožem Peterko, Dejanom Kraljem in Aljažem Peganom, ki so jim posredovali lepe in malo manj lepe trenutke iz njihove bogate športne kariere.