Novice

Mladinski olimpijski kamp OFEM Utrecht 2013

31. oktober 2012 Olimpijska reprezentanca Slovenije, Vrhunski Šport Na mladinskem olimpijskem kampu so sodelovali športniki, ki bodo nastopili na olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrecthu.

Odbor za vrhunski šport pri OKS namerava s sodelovanjem strokovnih partnerjev Centra za Medicino in Šport pri ZVD ter Inštituta za šport pri FŠ (v prihodnosti z Olimpijskim inštitutom) dodatno pomagati pri razvoju športne vadbe mladih športnikov kandidatov za nastope na olimpijskih festivalih evropske mladine in mladinskih olimpijskih igrah.

 

Pomoč bo v največji možni meri povezana z novimi tehnološkimi, raziskovalnimi in organizacijskimi metodami v procesu vadbe, ki ne bi temeljili le na osnovi izkušenj in intuicije, ampak tudi na merilnih tehnologijah, s katerimi dobimo objektivne kazalce o funkcionalnem stanju mladih športnikov. Na osnovi pridobljenih podatkov bo mogoče izbrati najoptimalnejše metode in sredstva treninga ter načrtovati in spreminjati telesno pripravljenost posameznega športnika.

 

Športne panoge, katerih športniki so sodelovali na kampu na Debelem Rtiču: atletika, cestno kolo, športna gimnastika, judo, plavanje, tenis in glede na kvalifikacije rokomet kot ekipna panoga; košarka se ni kvalificirala, odbojko je potrebno počakati na april 2013.