Novice

Mladinsko olimpijsko zlato za rokometaše

26. avgust 2014 Nanjing 2014 Slovenska rokometna reprezentanca je na mladinskih olimpijskih igrah v kitajskem Nandžingu osvojila zlato kolajno, potem ko je v velikem finalu z 31:25 (13:11) ugnala Egipt.

To je že sedma slovenska kolajna na največjem mladinskem športnem tekmovanju na svetu. "Ekipa je bila od začetka odločena, da bo zmagala. To se je videlo. Tekmo smo imeli v rokah. V drugem polčasu smo stisnili, ko to storimo, nam nobena ekipa ne konkurira," je nasmejano razlagal kapetan reprezentance Malus, Janc pa je dodal: "Najprej se moramo zahvaliti navijačem iz Slovenije, ki so nas prišli podpret. Mislim, da bomo šele jutri dojeli, kaj smo dosegli za slovenski rokomet. Presrečni smo."

 

Zlato odličje so si okrog vratu nadeli Jakob Beđeti, Aleks Kavčič, Urh Kastelic, Matic Kotar, Jan Prevolnik, Rok Cvetko, Žiga Urbič, Blaž Janc, Jaka Malus, Gal Marguč, Luka Kikanović, Tilen Sokolič, Darko Stojnić in Leon Rašo. Trener je bil Janez Klemenčič, pomočnik trenerja Vanja Kralj in maser Matej Kramer.

 

 

Atletinja Tjaša Stanko je v finalu A v metu kopja orodje vrgla 47,21 metra in končala na devetem mestu. Tina Božič v troskoku bi že dopoldan morala nastopiti v finalu B, a se zaradi težav s poškodbo ni odločila tvegati, tako je ostala brez uvrstitve.

 

Drugič sta na golf igrišče stopila Žan Luka Štirn in Ana Belac. Po drugem dnevu ekipne tekme sta na 17. mestu, danes pa sta bila 19. Konec MOI je tudi za lokostrelko Ivano Laharnar, ki je v osmini finala z 2:6 izgubila proti Španki Alicii Marin.

 

Nekoliko nepričakovano so se od iger v Nandžingu poslovili tudi Milan Kovačević, Žiga Lah, Aljaž Šlutej in Gregor Klobčar, ki so v osmini finala košarke 3 na 3 s 14:20 klonili proti Romuniji. Slovenija je namreč v skupinskem delu prikazala bolj prepričljive igre, osvojila drugo mesto, Romunija pa sedmo.

Zlato za rokometaše