Novice

Na Festivalu športa v Kopru skoraj 3000 mladih

09. junij 2016 Šport za vse Športni park Bonifika v Kopru so dopoldne preplavili mladi udeleženci že sedmega Festivala športa mladih. Zbralo se je okoli 2700 mladih iz 250 šol.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič  je poudarila, da Festival športa ni le športni dan, "ampak kar praznik športa".
Festival športa mladih organizira Zavod RS za šport Planica kot športno ne tekmovalno druženje predšolskih otrok in osnovnošolcev iz cele Slovenije, ki so tako lahko preizkušali svoje sposobnosti in se spoznavali z različnimi športnimi dejavnostmi, ki jim v domačem okolju večinoma niso dostopne.


Tako so mladi imeli, med drugim, na voljo plesno in akrobatsko delavnico, praktično predstavitev tenisa, strelstva in veslanja na simulatorjih, napihljive skakalne gradove, Mini Planico in plezalni stolp.


Festival je tudi zaključek celoletnega dogajanja na področju programov športa otrok in mladine, med katere sodijo programi Šolska športna tekmovanja, Mali sonček, Zlati sonček, Krpan, Hura, prosti čas, Naučimo se plavati, v katere je med šolskim letom skupno vključenih več kot 230.000 otrok.

Mlade je pozdravil tudi prvi mož slovenskega olimpijskega komiteja Bogdan Gabrovec, ki je šolarjem zaželel, da bodo iz Kopra odnesli čim boljše vtise, za bližnje olimpijske igre v Riu pa napovedal, da bo Slovenija odnesla šest medalj.


Z mladimi so se tudi letos družili znani športniki, boksarski šampion Dejan Zavec ter jadralki in olimpijki Tina Mrak in Veronika Macarol.