Novice

Nadaljevanja projekta izobraževanje na daljavo

26. november 2014 Vrhunski Šport V družbi treh mladih odličnih športnikov, Žan Luke Štirna, Anžeta Laniška in Gregorja Popovića so bile podpisane pogodbe o nadaljevanju projekta.

Že vrsto let, natančneje od leta 2002, v sodelovanju z velikim sponzorjem olimpijske reprezentance, Telekomom Slovenije, Olimpijski komite Slovenije izvaja projekt izobraževanj na daljavo preko spleta – e-izobraževanje za vrhunske športnike.

 

Da bi mladim vrhunskim športnikom omogočili čim bolj kakovostno in dijakom prijazno  srednješolsko izobraževanje, tudi v šolskem letu 2014/2015  nadaljujemo sodelovanje pri izobraževanju s tremi šolami in sicer: Gimnazijo Franceta Prešerna iz Kranja, Gimnazijo Šiška iz Ljubljane ter II. Gimnazijo Maribor. 

 

Zgoraj omenjeni mladi športniki, so pred podpisom pogodb med predsednikom OKS, dr. Kocijančičem, in ravnatelji vseh treh šol, predstavili svoj pogled na tovrstno izobraževanje. 


V  okviru projekta so izbranim dijakom v dogovoru z šolo, na katero so vpisani, zagotovljene ustrezne internetne povezave za nemoten dostop do spleta in šolskih programov, ki jih za tovrstno izobraževanje prilagajajo učitelji. E-izobraževanje dijakom veliko pomeni, saj izobraževanje poteka po dogovoru s profesorji tudi v času njihove odsotnosti zaradi treningov in tekmovanj po celem svetu. Brez sodelovanja in podpore Telekoma Slovenije šolam, pa bi bilo tovrstno izobraževanje veliko težje izvesti.

Žan Luka Štirn, Anže Lanišek, dr. Janez Kocijančič in Gregor Popovič.