Novice

Naftna kriza vpliva tudi na evropske igre

05. marec 2015 Baku 2015 Azerbajdžanski Baku ima za evropske igre, ki bodo junija prvič v zgodovini, na voljo skoraj milijardo evrov.

Azerbajdžanski Baku ima za evropske igre, ki bodo junija prvič v zgodovini, na voljo skoraj milijardo evrov, 100 dni pred začetkom pa so prireditelji sporočili, da so zaradi naftne krize morali narediti nekaj "finančnih popravkov" proračuna: zdaj je na voljo "le še" 975 milijonov evrov.

 

"Morali smo nekoliko racionalizirati stroške, zato smo malo popravili proračun," je povedal Simon Clegg iz organizacijskega odbora iger in dodal, da imajo na voljo še okrog 975 milijonov evrov.
Uvodna in zaključna prireditev bo na stadionu - skorajda identični repliki münchenskega objekta - za 66.000 gledalcev, kjer trenutno polagajo atletsko stezo. "Imamo še veliko dela, toda sem samozavesten," je dodal Clegg.


Azerbajdžanci so posebej za igre zgradili pet povsem novih športnih objektov. Baku junija pričakuje okrog 6000 tekmovalcev, ki bodo nastopali v 20 športih. Ob vsem je Clegg pohvalil tudi prizadevnost in vložen trud azerbajdžanske vlade, ki je imela na voljo malo časa; organizacijo so Bakuju podelili leta 2012.