Novice

Nagrada MOK-a za leto 2015

16. December 2015 Mednarodne zadeve V uvodu 37. seje skupščine OKS – ZŠZ je bilo podeljeno visoko priznanje Mednarodnega olimpijskega komiteja za leto 2015, ki je letos namenjeno odličnosti v športu in inovativnosti.

Prejela ga je Košarkarska zveza Slovenije za izjemno organizacijo in izvedbo EuroBasketa 2013. Košarkarska zveza Slovenije je pred dvema letoma organizirala izjemno prireditev, poleg te pa so opravili veliko delo tudi na področju promocije športa in košarke. Učinke tekmovanja smo zaznali tako na področju športa v Sloveniji in tujini, kot tudi na drugih področjih, pri vključevanju otrok in mladih v košarko…

 

S celostno podobo, razvojem maskote Lipko, ki še vedno navdušuje mlade in številnimi drugimi aktivnostmi, je Košarkarska zveza Slovenije uspešno izvedla prvenstvo in poskrbela za dolgoročne učinke prvenstva. Pri tem je KZS, tako pri organizaciji, še posebej pa pri promociji uporabila izvirne in inovativne pristope. Prvikrat je bil Lipko na vrhu Triglava, košarko se je igralo na plavajočem splavu na morju, košarko se je prvič igralo v kraški jami – v Postojnski jami.

 

Prvenstvo EuroBasket 2013 je bilo odlično izpeljano, s presežki na področju števila gledalcev, finančnih prihodkov in z dolgoročnimi učinki na razvoj košarke v Sloveniji. Postavilo je merilo za vsa nadaljnja velika tekmovanja v Sloveniji.