Novice

Nagrajeni dobitniki odličij iz Liberca

16. marec 2011 Vrhunski Šport V uvodu 3. seje IO OKS je OKS s praktičnimi nagradami obdaroval dobitnici kolajn na OFEM-u v Libercu in njuna trenerja.

V uvodu 3. seje IO OKS  je OKS s praktičnimi nagradami obdaroval dobitnici kolajn na OFEM-u v Libercu in njuna trenerja.

 

Alpska smučarka Eli Plut je bila najboljša v slovenski odpravi. Komaj 16-letna Ljubljančanka je na festivalu, ki se je 18. februarja končal v češkem Liberecu, osvojila zlato odličje v veleslalomu in srebrno v slalomu. Slovenska odprava - štela je 20 dečkov in 13 deklet - je na teh igrah dosegla 16 uvrstitev do desetega mesta. Eli Plut je za svoj uspeh prejela celoletno fitnes vstopnico, ki jo je podaril srebrni partner Olimpijskega komiteja Slovenije  Sunny Studio.

 

Na zmagovalni oder se je povzpela tudi smučarska tekačica Lea Einfalt, ki je na 5 km v prosti tehniki osvojila srebrno kolajno.  Lea Einfalt je za svoj uspeh iz rok predsednika OS dr. Janeza Kocijančiča prejela polltno fitness vstopnico Sunny Studia.

 

Posebno priznanje OKS za fair play potezo je prejel Miha Hrobat.V 1. teku slaloma se je namreč zgodilo nekaj nenavadnega. Miha namreč ni bil povsem prepričan ali je bilo vse po pravilih z njegovo vožnjo, ali pa je morda povozil količek in bi po pravilih moral biti diskvalificiran. Vsega tega ni videl tudi noben sodnik na tekmi.  In v tistem trenutku je Miha odločil, da v 2. vožnji slaloma ne bo tekmoval.  Zaradi omenjene odločitve je Miha Hrobat dobil tudi priznanje organizatorjev za fair play potezo.

 

Miha Hrobat je prejel tudi priznanje za športno potezo meseca, ki mu jo je podelil Zavod za fair play, ki je v obrazložitvi zapisal, da je Hrobt s to potezo dokazal, da dličen reultat vendarle ni vse kar premore dober športnik.