Novice

Atlet Primož Kozmus končal svojo bogato športno kariero

23. oktober 2015 Vrhunski Šport Najuspešnejši slovenski atlet Primož Kozmus je naznanil, da končuje svojo bogato športno kariero. V to ga je prisilila poškodba hrbta, ki mu dela težave v zadnjem obdobju.

Primož Kozmus je v Viteški dvorani na gradu Brežice naznanil konec bogate atletske kariere in s tem opustil misel na olimpijske igre v Rio de Janeiru. Kozmus, ki je nedavno dopolnil 36 let, je vrhunec kariere dosegel na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, kjer je osvojil zlato odličje. Leto pozneje je olimpijskemu dodal še naslov svetovnega prvaka v Berlinu in postal prvi Slovenec, ki se lahko pohvali s takim dosežkom.

Svoje kladivo je uspešno vrtel in metal tudi na svetovnem prvenstvu v Osaki leta 2007, kjer je bil srebrn, in leta 2011 v Daeguju, kjer je nekoliko nepričakovano osvojil bron. Zadnji uspeh je dosegel leta 2012, ko je na olimpijskih igrah v Londonu osvojil srebrno kolajno.

Brežičan v letošnji sezoni ni tekmoval. Njegov zadnji nastop sega v leto 2014, ko je 20. septembra zmagal na ekipnem balkanskem prvenstvu v Ljubljani, zadnje večje tekmovanje, kjer je nastopil, pa je bilo lansko evropsko prvenstvo v Zürichu, takrat je končal na šestem mestu.
Letošnje nastope mu je preprečila poškodba hrbta v pripravljalnem obdobju, bolečine pa so se pojavile tudi proti koncu sezone, zato je slovenski atletski šampion sklenil, da bo svoje kladivo za vedno postavil v kot.