Novice

Nandžing - gostitelj mladinskih olimpijskih iger 2014

04. julij 2014 Nanjing 2014 Nandžing je mesto na vzhodu države in je prestolnica province Jiangsu. Z dobrimi osmimi miljoni prebivalcev sodi med večja mesta Kitajske.

Skozi staro mestno jedro teče reka Jangce, ki obiskovalcem omogoča plovbo in pogled na mesto iz druge perspektive. Samo mesto ima pestro zgodovino; bilo je prestolnica kar nekaj dinastijam, prav tako pa je že od nekdaj veljajo za eno razvitejših mest Kitajske. Svojo moč kaže tudi na športnem področju, saj je mesto "prestolnica" kitajskega nogometa, med dekleti pa je priljubljena odbojka


Celotno mesto se je v zadnjem obdobju popolnoma podredilo organizaciji mladinskih olimpijskih iger. Več kot 18.000 prostovoljcev bo pomagalo obiskovalcem, da jim bodo igre ostale v kar se da lepem spominu.

 

Zgradili so izjemno olimpijsko vas, v kateri bodo prebivali športniki in njihovi spremljevalci. Nove so tudi nekatere dvorane in stadioni, večinoma pa so prizorišča le renovirali, saj so jih zgradili že prej, ko so gostili druga večja tekmovanja.


Posebnost mesta je tudi hrana, soljena raca na tisoč in en način, ki ima prav poseben okus. Veliko je jedi, ki jih predvsem Evropejci ne poznamo. A za športnike ni treba skrbeti; ti bodo imeli v olimpijski vasi na voljo pet različnih kuhinj iz celega sveta, ena izmed njih bo kuhala tudi mediteransko, nam poznano hrano.