Novice

Novi predlogi za člane strokovnega sveta R Slovenije za šport

13. junij 2012 Ostale zadeve Znana je zgodba o zamenjavi dveh in odstopu še petih članov strokovnega sveta R Slovenije, ki jih je predlagal OKS-ZŠZ. Demokratične volitve v ta strokovni organ se ponavljajo.

Na podlagi 15. člena Zakona o športu sedemnajst (17) članov Strokovnega sveta RS za šport imenuje Vlada RS izmed uveljavljenih strokovnjakov s področja športne vzgoje, športne rekreacije, kakovostnega športa in vrhunskega športa, ter iz vrst zasebnikov oziroma podjetnikov na področju športa, od tega enega na predlog nacionalnih panožnih zvez, ki so vključene v OKS-ZŠZ in sedem (7) na predlog OKS-ZŠZ.

 

V preteklem mesecu je Vlada RS, brez kakršnegakoli pojasnila, razrešila dva člana, nato je odstopilo še pet članov Strokovnega sveta RS za šport. Vseh sedem članov je v strokovni svet predlagal
OKS-ZŠZ.

 

Zaradi zgoraj navedenih razlogov vas pozivamo, da nam posredujete vaše predloge za člane Strokovnega sveta RS za šport, ki jih na predlog OKS-ZŠZ imenuje Vlada RS.

Vljudno vas prosimo, da pisne predloge s kratko obrazložitvijo o dosedanjem delovanju vašega kandidata v športu, pošljete do vključno ponedeljka, 18.06.2012 na elektronski naslov bojana.okorn[@]olympic.si oziroma po navadni pošti na naslov OKS-ZŠZ, Celovška 25, 1000 Ljubljana.