Novice

Ob izrednem uspehu Petra Prevca dežujejo čestitke

10. februar 2014 Soči 2014 Znani in neznani, iz domovine in tujine- mnogo ljubitelji športa so pozno sinoči čestitali našemu junaku za osvojeno srebrno kolajno.

Kar naporno se je bilo sinoči prebijati med številnimi navijači, nekaj jih je bilo tudi iz Slovenije, med njimi celotna hokejska reprezentanca. Čestitke so deževale z vseh strani. Komaj 21 letni Peter Prevc pa je vse to prenašal kot da bi imel izkušnje 30-letnika.

 

Čestitke pomembnih oseb so prišle tudi iz domovine. Prvi med njimi je bil zunanji minister Karel Erjavec, ki je čestitko poslal iz Bruslja in v njen, med drugim zapisal:  " Olimpijska medalja je najlepša promocija Slovenije v svetu, predvsem pa e rezultat Vašega trdega in predanega dela, ki si zasluži vse priznanje."

 

S čestitko se je oglasil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, ki ga v Sočiju pričakujmo 13. februarja. V njej piše: " Spoštovani gospod Peter Prevc, z izjemno navdušenostjo vam izrekam iskrene čestitke in globok poklon za osvojeno srebrno olimpijsko odličje. Ime Slovenije ste znova ponesli v svet ter potrdili, da ste izjemen športnik. Vaš dosežek je nagrada za vložen trud in trdo delo ter dodatna spodbuda za vse ostale naše športnice in športnike, ki jih nastopi v Sočiju še čakajo."